fbpx

Onze STRIPHELDEN

Suske en Wiske

Suske en Wiske zijn één van de populairste duo’s van Vlaanderen en één van de bestverkochte strips in Vlaanderen én Nederland. Zij maken telkens weer fenomenale avonturen mee overal ter wereld en krijgen hiervoor hulp van professor Barabas, Lambik, Jerom en Tante Sidonia.

De eerste strips van Suske en Wiske verschenen in 1945 en is daarmee de langstlopende stripreeks in de Benelux. Willy Vandersteen is de bedenker van Suske en Wiske en hij was ook degene die als eerste vorm gaf aan het duo.

In Comics Station kan je zelf ervaren hoe het is om een reis door de tijd te maken. Alles kan en alles mag in het laboratorium van professor Barabas.

Suske en Wiske

Urbanus

Urbanus is de langstlopende en meest succesvolle vedettestrip in Vlaanderen. Ook in Nederland verkopen zijn stripverhalen zeer goed. Alle verhalen spelen zich af in het Vlaams-Brabantse dorp Tollembeek. Al zijn knotsgekke avonturen maakt hij mee binnen zijn dorp en alle dorpsgenoten komen ook uitgebreid in beeld. Van nonkel Fillemon tot meneer pastoor.

Urbanus bedenkt alle scenario’s van zijn strips samen met Willy Linthout. Willy Linthout zorgt vervolgens voor de vormgeving van de strips. De eerste strip over het gekke leven van Urbanus werd uitgebracht in 1982.

In Comics Station krijg je een unieke inkijk in dit steeds weer onvoorspelbare dorp. Van het washok van Eufrazie tot de stamkroeg van Cesar.

Urbanus

Smurfen

De kleine blauwe helden beleven telkens weer geweldige avonturen in het smurfendorp en maken van elke dag een plezier. Iedereen houdt van de Smurfen, behalve twee personen: Gargamel en zijn kat Azraël. Zij willen niet liever dan de smurfen gevangen te nemen! De Smurfen zijn Gargamel en Azraël echter vaak te snel af en zijn veel slimmer dan de twee slechteriken. 

In 1959 verschenen de Smurfen voor het eerst als een zelfstandige reeks en sindsdien hebben ze ook veel internationaal succes kunnen bereiken. Het resulteerde ook in een populaire televisieserie en later ook in een langspeelfilm.

In Comics Station kan je op stap gaan in het Smurfenbos en achteraf een reusachtig feest bouwen!

Smurfen

Lucky Luke

Lucky Luke is een cowboy die al zijn avonturen beleeft in het Wilde Westen. Samen met zijn paard Jolly Jumper trekt hij door het Amerikaanse land. Lucky Luke is steeds van plan om de misdaad en onrecht te bestrijden, overal waar hij komt. Zijn grootste vijanden zijn de Daltons, een gevreesde boevenbende. De cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw deinst hier echter niet voor terug en weet steeds weer af te rekenen met de criminelen.

Lucky Luke verscheen voor het eerst in 1946. Sindsdien is het één van de succesvolste Europese striphelden wat resulteerde in een vertaling in maar liefst 23 talen.

In ons park kan je samen met Lucky Luke de Daltons verslaan én je kan de typische spelletjes uit het Amerikaanse Wilde Westen spelen.

Lucky Luke

Jommeke

Wie kent Jommeke niet? De stripheld, met het blonde kapsel als een strooien dakje, valt steeds weer op. Jommeke beleeft samen met zijn beste vriend Filiberke vele gekke buitenlandse avonturen. Hierbij krijgen zij altijd de hulp van hun huisdieren, de slimme papegaai Flip en de zwarte poedel Pekkie. Ook professor Gobelijn staat steeds aan hun zijde en zorgt met de vliegende bol voor het ideale vervoersmiddel als ze naar het buitenland gaan voor een nieuw avontuur. Hoewel de professor vaak verstrooid is, zijn z’n uitvindingen van goudwaarde. Ook de tweeling Annemieke en Rozemieke zijn steeds van de partij om Jommeke te helpen.

In Comics Station kan je de geniale uitvinding van professor Gobelijn uittesten. Stap in één van de vliegende bollen en verken de wereld samen met Jommeke!

Jommeke

De Kiekeboes

Hét bekendste Vlaamse stripgezin bij uitstek. Elke keer opnieuw beleven Marcel, Charlotte, Fanny en Konstantinopel spannende avonturen met een ludieke knipoog naar de actualiteit.

In 1977 was er voor het eerst sprake van De Kiekeboes. Eerst als een Vlaamse krantenstrip, daarna als volwaardige strip op zich.

In Comics Station krijg je een rondleiding in het huis van de Kiekeboes. Pas wel op, een bezoekje aan de Kiekeboes zit vol verrassingen. Zeker niet als Kiekeboe aan het klussen is!

De Kiekeboes

Bestel je tickets online !!

Tickets aan €19,50, Kinderen tot 3 jaar gratis.

Lekker smullen in Comics Station

Jouw bengels krijgen ongetwijfeld honger van alle avonturen. Ontdek het KidsMenu voor slechts €6,5! En er is nog veel meer…

Voordelig samen naar comics station

Boek je voor een groep van meer dan 15 personen? Dan geniet je een groepstarief!