Over ons / Hoe het begon

Benieuwd naar het hele verhaal van Comics Station Antwerp? Hier lees je meer!  

Ook Comics Station heeft zijn eigen verhaal. Dat begint bij Jeroen Jespers, Mark Kiekens en Wim Hubrechtsen, drie ex-collega’s van Studio 100 met een groot hart voor strips. Het trio zet in 2013 samen met WPG België zijn schouders onder het nieuwe stripproject. Ze kunnen daarbij rekenen op extra investeerders: Participatie Maatschappij Vlaanderen, WPG België en Vermec.  

Nu heeft het verhaal nog een sterke locatie nodig. Dat wordt uiteindelijk Antwerpen-Centraal. Een treinstation, en dus vlot te breiken door alle doelgroepen: grootouders, ouders, kinderen én kleinkinderen. De architecten van Wollaert & Partners zijn de tekenaars van dienst. Niet voor een strip, wél voor een uniek en vernuftig gebouw-in-een-gebouw, vier niveaus diep.  

Ook onze helden laten niet op zich wachten. Jommeke, Lucky Luke, Suske & Wiske, De Kiekeboes, Urbanus en de Smurfen worden samen de sterkmakers van het park. Zo nadert stilaan de ontknoping. Designers, decorateurs, attractiebouwers, tekenaars, game-ontwikkelaars en vele andere bedrijven bundelen de krachten. Ze komen uit België én de hele wereld.  

Vandaag is Comics Station Antwerp een uniek park: interactief, verrassend en vlot bereikbaar. Een ode aan de Belgische strip, maar bovenal hét scenario voor onvergetelijke momenten. Van een goede afloop gesproken! 

Eerste steenlegging

Antwerpen-Centraal

Comics Station Antwerp bevindt zich in het station Antwerpen-Centraal: een prachtig gebouw dat al meermaals in de prijzen viel. Amerikaanse media plaatsten het bij de wereldtop, nieuwssite Mashable noemde het zelfs het mooiste station ter wereld. Geen wonder dat de Antwerpenaren het graag over hun ‘spoorwegkathedraal’ hebben.

Net zoals de beste strips vertelt dit station een sterk verhaal. Het werd in 1905 geopend als ‘kopstation’ waar treinen moesten keren. Tegen het midden van de 20ste eeuw verkeerde het echter in slechte staat. Gelukkig bleef de afbraak uit aangezien het als beschermd monument werd erkend. Vanaf 1986 werd begonnen aan de restauratie, die tot 1998 zou duren.

In 2007 kreeg het station een tunnel met doorgaande sporen. Op dat moment opende ook een grote nieuwe inkomhal aan het Kievitplein. Daar vind je vandaag Comics Station Antwerp. Eind goed, al goed!

Jobs

Word jij één van onze helden? Comics Station Antwerp zoekt geregeld nieuwe collega's! Je kan rekenen op een leuke job in een kleurrijke omgeving. Ontdek hier het overzicht van al onze vacatures.

Staat je droomvacature er nog niet bij? Spontaan solliciteren kan ook! Stuur je sollicitatie en cv naar jobs@comicsstation.be en vertel ons waarom jij hier graag wilt werken.

Bekijk hier het overzicht van de jobs!

CSR

Comics Station Antwerp werkt graag mee aan een betere mobiliteit voor iedereen. We hebben er bewust gekozen om ons park in het station Antwerpen-Centraal te huisvesten.

Op die manier moedigen we zoveel mogelijk verplaatsingen met de trein aan.

Contact

Heb je vragen? Wij horen het graag! Stuur een mailtje naar info@comicsstation.be, dan laten we je snel iets weten.

Comics Station Antwerp, Pelikaanstraat (ingang Kievitplein), 2018 Antwerpen

Adres kantoren, enkel na afspraak: Comics Station Antwerp, Pelikaanstraat 3/1720, 2018 Antwerpen

Algemeen telefoonnummer: 03/232.33.08

Legal disclaimer

Ⓡ 2017. Alle rechten voorbehouden: www.comicsstation.be/tm

Het gebruik van onze figuren is niet toegestaan in externe communicatie.

Plan je bezoek

Route

Het park

Attracties Stripfiguren

Over ons

Hoe het begon Antwerpen-Centraal Jobs Contact

Groepen

Groepen -20 Groepen +20 B2B

Comics Station

Kievitplein 2018 Antwerpen 03/232.33.08

Route & Parking